Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A jégpáncél elolvadt, ónos eső sem lesz. Jönnek helyette komolyabb zuhancsok. Vagyis záporok, zivatarok, vihederek és zirhatagok. Ezt még kivédheted egy esernyővel vagy kapucnival. A kettős fronthatást sajnos nem. Reggel egy melegfront érkezik, aztán este egy hideg. Az ezzel járó nyomásváltozás erős fejfájást okozhat az erre hajlamosaknak. Ha te is ilyen vagy, részvétünk. Ha nem, akkor máris van minek örülnöd ma reggel!

A front ellen nincs mit tenni, de az ember amúgy is lelkesen keresi a bajt, mióta világ a világ. Ebben már vagy ötszáz éve hű társa a dohány és a benne lévő nikotin. Rágták, pipából és cigarettából szívták, porrá őrölve szippantották fel. Amitől persze marha nagyokat tüsszentettek: snüssz! Ehhez gratuláltak egymásnak, és azt mondták: egészségére! Mások pedig több-kevesebb sikerrel küzdöttek a dohányzás ellen. Az egyháztól Hitleren át a modern orvostudományig sokan próbálták visszaszorítani, de sosem sikerült. Meg aztán az állam igazából örül az adónak, amit beszedhet a sok függőtől.

A ti korosztályotokban már szinte senki sem pipázik, tubákolni sem divat, és a cigi is kezd kikopni. De van helyette vaper és snüssz. Erről írunk ma alaposan. Nem akarunk prédikálni, mert azzal még senkit se sikerült meggyőzni. De jó, ha tudod, miről is van szó, és mik a kockázatok.

Ja, Timót napja van. De az a gyanúnk, hogy ha az összes Timót nevű ismerősödet felköszöntöd, akkor sem fogsz berekedni. Be kell érned a fejfájással!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."