Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ocsortány egy idő lesz, főleg az ónos eső miatt. Reggel még jó eséllyel tükörjég lesz az utakon, légy óvatos. Különösen vigyázz a járművekkel, mert hiába látnak, ha nem tudnak megállni. Zelma és Rajmund napja van, valamint a kézírás napja. De abból valószínűleg jut neked elég, nem kell külön ünnepelni.

Ahogy biflázásból is. Ezt a szót valószínűleg ismered, és azt is tudod, hogy magolást, gépies tanulást jelent. Azt viszont talán nem, hogy milyen találó volt ez eredetileg, németül. A Büffel ugyanis bivalyt jelent. Tehát aki biflázik, az igavonó baromként erőlködik, monoton, örömtelen munkában.

Sajnos még ma is rengeteg magolás és leckeírás keseríti a diákok életét. Van, amit muszáj bevágni, mint a szorzótáblát, de egy csomó minden egyszerűen csak benne maradt a tantervben. Főleg azért, mert senki sem meri kimondani, hogy ennek már nincs sok értelme. Lengyelországban most nekiláttak a reformnak, vagyis az oktatás átalakításának, és első lépésként eltörölték a házi feladatot. Erről írunk ma részletesen. Meg a káromkodó papagájokról, akik viszont könnyedén és örömmel tanulták meg azt, amit nem kellett volna. És minden másról, ami történik. Aztán majd te eldöntöd, mit jegyzel meg magadnak. Nem fogjuk kikérdezni!

(Ide bökve írhatsz nekünk levelet, ha van kedved.)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.