Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Kemény, fagyos reggel után délutánra lesz tűrhetőbb a hideg. Boldog névnapot az Ágneseknek!

Hacsak nem valami különleges suliba jársz, neked már nincs iskolaköpenyed, sem más egyenruhád. A szüleid még emlékeznek a rettenetes zacskóműanyagból készült, kék ruhadarabra, amit minden iskolában hordani kellett, melegben is, és mindenki utálta. A létezésének egyik oka az volt, hogy megvédi a rendes ruhát a kosztól és a kopástól.

A másik pedig a szocializmus. A rendszer, amely azt ígérte, hogy mindenki egyenlő lesz. De akkor is voltak gazdagabb és szegény családok – bár a távolság jóval kisebb volt, mint ma. És ez persze látszott a ruhájukon. A köpeny ezt próbálta elfedni. Sikertelenül, hiszen a gyerekek úgyis tudták, kinél mi a helyzet. A problémákat mindig nehezebb megoldani, mint hozni egy intézkedést, aztán úgy tenni, mintha azzal kész is lennénk.

Ma Leninről írunk, aki megalapította a Szovjetuniót, megváltoztatta a huszadik század történelmét, és elhozta az iskolaköpeny évtizedeit. Meg kutyákról is. De ha ehhez sincs kedved, sőt semmihez se, akkor adunk néhány ötletet, hogyan mássz ki a depis semmittevésből. Hiszen a huszonegyedik századot is meg kell változtatni valakinek, lehetőleg ügyesebben, mint Leninnek sikerült. És mi lesz velünk, ha te csak heverészel?

(Kiemelt kép: Fortepan / Szabó Farkas Edit)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!