Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ma egy viccre készül az időjárás: hirtelen egész meleg lesz, akár 15 fok délutánra. Majd pénteken már újabb hidegfront érkezik, hogy ne örülj annyira. De amúgy se nagyon fogsz, mert a meleggel jön a kitartó eső is. Reggel még kitarthat a jégpáncél az utakon, közlekedj okosan! Margit és Piroska napja van. Ha kérdeznéd, a Farkas majd októberben jön, a Vadász pedig nem egy név. Egyelőre.

Mivel a nyolcadikosoknak hamarosan dönteniük kell a továbbtanulásról, megírjuk ma, milyen középiskolák vannak, és miben különböznek. Az egyetemistáknak más gondjuk van: ők most néhány pecsovics miatt nem mehetnek külföldre tanulni. A pecsovics nem szerepel a mesékben, de ha szerepelne, amolyan Döbrögi-féle lenne. A hatalomhoz dörgölőző, haszonleső, a kormányt szó nélkül kiszolgáló emberekre mondják. Olyasmi, mint a tányérnyaló, a talpnyaló… biztos tudod folytatni. A reformkorban egy magyar gróf intézője volt Pecsovics Ferenc, és róla nevezték el ezt a nem túl gusztusos embertípust.

Neked viszont gusztusos, kellemes napot kívánunk!

(Ide bökve írhatsz nekünk levelet, ha van kedved.)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.