Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Megint itt a péntek, úgyhogy kicsit ideje ráfordulni a pihenésre és a lazításra. Ha te épp filmekkel szeretsz lazítani, akkor van egy jó hírünk: összegyűjtöttük, mi minden jön a moziba idén, és abból mi lehet érdekes a számodra.

Hollywoodnak amúgy nehéz évei voltak, de ha csak nem jön még egy járvány vagy forgatókönyvírósztrájk, akkor idén futószalagon jönnek majd az újabbnál újabb gyerek-és családi filmek. Mire vége a pénteki sulinak, olvashatsz is róluk!

A mai látogatónk egy erős széllel érkező hidegfront, szóval még senki ne dobja el a gujbit. Vagyis a gyuklit. Akarom mondani, a dokányt. Tehát a kabátot. Néhol azért egy kis napsütés is várható, de az igazi tavasz még jócskán odébb van.

Az Ernőket ünnepeljük, aminek a jelentése határozott, komoly. De ha valaki ismer komolytalan Ernőt is, feltétlenül írja meg nekünk! Őt ugyan csak kitalálták, de ma ünnepelne Nemecsek Ernő is a grundon. És feltehetően megünnepli a névnapját a 79 éves Rubik Ernő, a Rubik-kocka feltalálója is. Szép Ernő kiváló költőnk és regényírónk már nem ünnepel, mert sajnos több mint 70 éve halott. De legalább itt hagyta nekünk ezt a versrészletet!

Egy esőcsepp szállt arcomba
Hogy a hűvös úton mentem
Szemem alá ugrott éppen
S még egy csepp jött. És görögtek
Lefelé, le. S téli szívem
Engedett. Oly jó meleg lett.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.