Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ágota napja van, de vigyázz, az Ágneseket nem most kell köszönteni, hanem majd 21-én. Még a végén megsértődnek! Kemény reggeli fagyok várhatók, és utána se lesz sokkal melegebb.

Hány szót tudsz a pénzre? Nem is soroljuk itt fel suskától a gempáig, ez jó társasjáték lesz egy hosszú utazásra. Érdekes viszont, hogy vannak rá olyan szavak, amelyeket csak akkor használunk, amikor a pénz hiányáról beszélünk. Például: nincs egy buznyákom se. De azt nem mondjuk, hogy van tizenkétezer buznyákom! Durva szónak hangzik elsőre, de semmi köze a melegekhez. Sőt, a parlamentben is elhangzott jó párszor, amikor ellenzéki képviselők számon kérték a kormányt, hogy miért nem ad erre vagy arra egy buznyákot se.

Ma adunk néhány tanácsot ahhoz, hogy neked ne kelljen olyat mondani: nincs egy vasad se. Persze most még főleg a szüleidtől függ, mennyi lovettád van, de jó, ha időben megtanulsz bánni vele. És persze ma is megírunk mindent, ami fontos, cuki vagy érdekes. Örülünk, hogy itt vagytok, egyre többen!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.