Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Szép, napos őszi időnk lesz, eső nélkül, valamint Margit-nap. És Hedvig, de érdekes módon a Hedvigeknek holnap is névnapjuk van.

A Kispolgár app új kiadása elérhető már, ha nem frissült magától, az alkalmazásboltban frissítheted (AndroidApple). Erről hamarosan részletesen is írunk.

De van ennél súlyosabb témánk. Ma Gyurcsány Ferencről fogunk mesélni. Biztos, hogy hallottál már róla, és tudod, hogy ő egy politikus. Talán azt is, hogy valaha, valószínűleg még a születésed előtt, miniszterelnök is volt. Bizony, nem mindig Orbán Viktor vezette Magyarországot. Gyurcsány egészen másképp kormányzott. Van, aki szerint jobban, a Fidesz szerint rettentő-borzasztó rosszul. Az biztos, hogy elkövetett néhány böszmeséget – ezt ő maga mondta el. És amikor ezt meghallotta az ország, kitört a haddelhadd.

A böszmeség egy hosszú időre elfelejtett tájszó. Ostobaságot, baromságot jelent. Gyurcsánynak köszönhetően ez a szó megmenekült a feledéstől. Ahogy a lotyaszájú is, amit a locsogó, feleslegesen beszélő, mindent kikotyogó emberre használunk. Ezt is ő mondta, saját magáról.

De nemcsak politikáról szól az élet, úgyhogy mindjárt jön Kázmér és Huba, aztán zöldségbajnokság és még sok minden, egészen az esti híradóig. Szép napot!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!