Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Felhős, esős, hűvös idő lesz, és ha ez még nem lenne elég, feltámad a szél is. Öltözz rétegesen, könnyű ebben az időben megfázni. (Ha véletlenül mégis megfáznál, hamarosan olvashatsz olyan dolgokról, amik ha nem is gyógyítanak meg, de kevésbé érzed tőlük magad vacakul.) A Helgák és a Gertrúdok ünnepelnek ma névnapot, és ma köszönthetnéd Heliodor nevű ismerősödet is, ha lenne olyan.

Jeles évforduló is akad ma bőven. Épp 125 éve szabadalmaztatták a motoros porszívót, 1906-ban pedig ezen a napon lett hivatalos segélyhívó jel az S.O.S. A németek pedig többszörösen is ünnepelhetnek. Épp ma 55 éve, hogy átadták a főváros, Berlin jelképének számító tévétornyot. És ma van a Német Egység Napja is, 1990-ben ezen a napon egyesült a második világháború után két részre szakadt Németország. A 368 méteres tévétorony addig Kelet-Berlint ékesítette, és onnan próbálták megfigyelni a nyugati városrészt.

A berlini tévétorony. Fotó: Wikimedia

A héten Koreában szépségkirálynő-választás volt, ez annyiban érdekes, hogy a döntőbe jutott egy majdnem nyolcvan éves nő is. Nem nyert ugyan, de annyira badár, vagyis csinos és szép volt, hogy különdíjat is kapott. Ma egyebek mellett az ő történetével jövünk.

Délelőtt ismét friss képregényt olvashattok, este pedig érkezik a szokásos híradó is.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."