Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Szeles, de egészen kellemes őszi idő lesz ma. Bár reggel azért még elkél egy vastagabb pulóver, de délután szinte nyárias meleg lesz. Aztán a hétvégén megjön az igazi ősz, esővel, hűvösebb levegővel, ahogy az a nagy könyvben írva van.

A klímaváltozás miatt már nem törvényszerű, hogy ősszel lehűl a levegő, szeptemberben is voltak az átlagosnál jóval melegebb napok. A mostani árvizet okozó ciklonról pedig már ne is beszéljünk. Arról írtunk már, hogy milyen tervekkel álltak elő a világ országai, hogy enyhítsék a bajt. Ma pedig egy nagyon vitás kérdést vetünk fel: lemondanál-e a húsevésről azért, hogy ezzel segíts megmenteni a bolygót? Egyáltalán számít-e bármit a klímaváltozás szempontjából, ha te nem csócsálsz cupákot (ez a húsos csont) vagy kihagyod a rántott húst a hét néhány napján? Persze lehetsz akár húsevő, vagy akár vega, senkinek nincs joga emiatt megszólni vagy beszólni. Egyedül a te döntésed, hogy mit eszel, még akkor is, ha ez esetleg másnak nem tetszik.

Ezzel a fontos témával véletlenül épp a Tiszta Hegyek Napján foglalkozunk. Ez a jeles nap egy dél-koreai hegymászó fejéből pattant ki, aki megelégelte, hogy a hegycsúcsok tele vannak szeméttel. Ő már azért szervezett expedíciókat, hogy a szemetet összetakarítsa más mászók, túrázók után. Az akciójához a világ számos országában csatlakoztak, Magyarország 2008 óta része a hegytakarító világkampánynak.

Olvass minket ma is, jönnek az érdekes cikkek, este pedig a híradó is. Ha pedig Jusztinának hívnak, legyen nagyon boldog a névnapod.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."