Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Szép, kora őszi idő lesz, a nap is sütni fog. Bár itt-ott lehet egy kis eső is, de mégis kellemes, nyugis napnak nézünk elébe.

Megvolt az első elnökjelölti vita Kamala Harris és Donald Trump közt. Ennél fontosabb tévéműsor nem volt még idén. Hiszen nem mindegy, hogy az aspiránsok, vagyis a jelöltek hogyan szerepeltek. Ma erről is írunk nektek, hiszen az amerikai kampány lassan a célegyenesbe ér, november 5-én pedig megválasztják az új elnököt.

A vita viszont valószínűleg elvonja a figyelmet egy szomorú évfordulóról. Ma 23 éve szenvedte el Amerika a legnagyobb terrortámadást a határain belül. Egy összehangolt akcióban terroristák utasszállító repülőket térítettek el. Azokat pedig belevezették a New York jelképének számító Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba és a washingtoni Pentagonba, ami a hadügyminisztérium épülete. Az eset az egész világot megrázta. Közel háromezer ember vesztette életét. A támadásért az al-Káida nevű terrorszervezet vállalta magára a felelősséget. Szeptember 11-e következményeként pedig Amerika megszállta Afganisztánt, ahol a terroristák tábora volt. Tíz évvel később pedig megölték a támadások kitervelőjét, Oszama bin Ládent is.

A támadás során mindkét torony megsemmisült, itt az első torony összeomlásának pillanata látható. Kép: Wikipedia

De hogy ne ilyen szomorúan induljon a reggel, reggelizzetek valami finomat. Nagy-nagy pacsi a névnapos Teodóráknak és persze a szülinaposoknak is. És ma jár az ébresztés mellé egy táncoló süti.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.