Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Boldog névnapot a Máriáknak és Adrienneknek! Ma még nyári meleg lesz, aztán hűvösebbre fordul az idő. Ez talán nem is baj a múlt heti szörnyű kánikula után. Ma írunk arról is, miért nehéz feladvány ezt megoldani az ország vezetőinek.

Viszont ma még vasárnap van, reméljük, van időd játszani is. A világ talán legismertebb játékáról mesélünk ma: a Legóról. Pontosabban arról, miért ilyen drága, mitől ilyen sikeres, és miért nem győzte le még a Minecraft sem.

A játékipar hihetetlen fejlődésen ment át az elmúlt száz évben. Azelőtt elképzelhetetlen volt, hogy játékok gyártásából világméretű vállalatok nőjenek ki. És nem is volt igazán fontos. A kisgyerek elvolt egy pörgettyűvel, golyókkal vagy gurgulyával – szóval örült, ha van valamije, ami gurul. Hosszú út vezetett innen a motoros Lego-terepjárókig, de egész gyorsan bejártuk. És ma már nem szokatlan, hogy a felnőttek is játszanak – akár sokat is. Igaz, hogy egyre inkább gépen, de ahogy majd látod, nem kell félteni a Legót. Ha van otthon, akár elő is veheted. Nyugi, nem nőttél ki belőle!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.