Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ma is meleg lesz, talán a tegnapnál kicsit kevésbé. Ha van kedved, vidd a hőmérőt magaddal, és írd meg nekünk, hány fok van a suliban délben! Ezt itt is elküldheted majd, de ha fényképet is csinálsz, azt a kispolgar@kispolgar.com címre várjuk!

A nagy meleg és az izzadás nem tesz jót a bőrnek sem, amely tizenéves korban amúgy is sokat kellemetlenkedik. Mindenki átélte már a rémálmot, amikor reggel a tükörbe pillant és visszanéz az arcáról egy jól fejlett pupenc. Így hívták régen a Felvidéken a pattanást – mert az volt már száz és ezer éve is. Ma arról írunk, mitől vannak, és hogyan lehet legalább kicsit visszafogni őket.

Lesz szó még egy csúnya bűntényről és kék banánokról is, este pedig szokás szerint jön a híradó. Érdemes figyelni, mi történik, mert hamarosan jön a kvíz az elmúlt hetek híreiből.

Boldog névnapot kívánunk a Viktoroknak és a Lőrinceknek. Mindkét névvel gyakran találkozhatsz a hírekben. Viktort nem kell bemutatni, Lőrinc pedig az ő barátja és az ország leggazdagabb embere. Nagy buli lehet ma valamelyik palotában! Egyébként ma van Ofélia napja is, de ez a név már leginkább Shakespeare Hamlet című színdarabjából ismerős. Azért köszöntjük az Oféliákat is!

Kitartást mára, és itt leszünk, amikor visszakapod a telefont!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.