Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Indul az iskola második napja. Ha órán is tudod olvasni ezt a cikket, akkor a te iskoládban sem sikerült (még) bevezetni a mobilkorlátozást. Nem lenne elszigetelt eset, ahogy arról tegnap írtunk, néhány intézményben még csak most szerelik össze a szekrényeket, amikben majd a diákoktól begyűjtött mobilokat tárolják. Ma a Hildák ünneplik a névnapjukat, isten éltesse őket! A név egyébként német eredetű és azt jelenti, hogy harc, harcosnő.

Ami az időjárást illeti, szerintünk mondanunk sem kell… marad a szeptemberi kánikula. A meleg nem csak a nyári, hanem az őszi növényeket, gyümölcsöket is tönkreteheti: a termések aszottak, vagyis szárazak, ráncosak lesznek, elveszítik a nedvességtartalmukat. Az aszott szót olyan földre, mezőre, mezőgazdasági területre is használják, amelyen az aszály sorvasztó hatása látszik.

Nem kell messzire mennünk, hogy ilyet lássunk. Az iszonyatos hőség súlyos aszályt hozott magával a nyáron, ez pedig óriási csapás a mezőgazdaság számára is. Hogy hogyan száradnak el a haszonnövényeink és a gyümölcseink, és hogy mit lehetne tenni azért, ne így legyen, arról délután hosszabban is írunk nektek.

Addig pedig mutatjuk Kovács Kati témába vágó dalát! A legendás magyar énekesnő ezzel a számmal nyerte meg az 1972-es Táncdalfesztivált, az akkori legnagyobb könnyűzenei versenyt.

A suliban pedig figyelj oda, hogy legalább te ne száradj ki! Igyál minél több vizet! Mi pedig itt leszünk, ha visszakaptad a telefonodat.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.