Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Bár a naptár szerint már ősz van, az időjárásnak úgy látszik, erről nem szóltak. Ma is forróság lesz, és ez így is marad a tanév első hetében. Még az sem kizárt, hogy a meleg miatt rövidebb óráitok lesznek a következő pár napban.

Fura kihívás elé álltok most, hiszen mától elvileg nem lehet nálatok a telefonotok a suliban, csak ha az órán szükség van rá. Ha még nem írtátok meg, mit gondoltok erről, itt megtehetitek. És persze arra is kíváncsiak vagyunk, hogy milyen volt az első napotok az iskolában. Ezt megírhatjátok nekünk üzenetben.

Remélhetőleg megúsztátok a napot osztályozás nélkül, és továbbiakban is kerülitek az egyest, vagy ahogy régen hívták, a szekundát. Ez egyébként eredetileg nem is egyest jelentett, hanem kettest, azaz másodikat. Akkor kezdték ezt a szót az osztályzatra használni, amikor a tanítók szerint csak kétféle diák volt. A jobbak, az első osztályúak, és a rosszabbak. Ők kapták a secunda classis, azaz a másodosztály bejegyzést a nevük mellé.

Ma az évnyitó kapcsán megírjuk, hogyan kezdik más országokban a gyerekek a sulit.  Persze jönnek egyéb érdekes cikkek is, az elmaradhatatlan esti híradó mellett. És nem feledkezünk meg a mai névnaposokról sem: éljenek soká a Rebekák és a Dorinák.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.