Jó reggelt…

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

…kívánunk az év ötödik napján, már csak 361 van hátra, és újra szilveszter. A Simon nevűeket ünnepeljük, a név a héber Simeon rövid változata. Azt jelenti: meghallgatás, meghallgattatás. 70 éves lett Krasznahorkai László író, aki az egyik legfontosabb alakja nem csupán a magyar, hanem a világirodalomnak is. Ráadásul minden évben esélyes az irodalmi Nobel-díjra.

Ma előbb fátyol-, utána meg vastagabb felhők jönnek az égre, délután még talán az esernyőket is elő kell venni. Továbbra is marad a furcsa, bágyadt, márciusi idő így a tél kellős közepén.

Délután írunk arról, miért érdemes mögcsöpöríteni, vagyis megtakarítani néhány forintot, ha már az állam ebben nem túl ügyes. Gyakran hallhatod, hogy baj van az ország költségvetésével, szóval elmagyarázzuk, hogy mit is jelent ez, meg azt is, hogy az államkassza egy igazi kassza-e, vagy csak egy képzeletbeli dolog.

És ha már a forintoknál járunk, mesélünk kicsit a pénzünk romlásáról is, vagyis az inflációról. De mutatunk más érdekes dolgokat is a világból, és leleplezünk egy komoly állatbűnözést. Tarts velünk!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.