Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Nem fogunk meglepni: ma is hőség lesz, 36 fok körülbelül. Boldog névnapot minden Beatrixnak és Ernának!

A leveleitekből látszik, hogy a Kispolgár olvasói csuda okos, érdeklődő, remek gyerekek. Ma azokról írunk, akiket egyenesen csodagyereknek szoktak nevezni. Kis tudósok, zeneszerzők, sakkmesterek – a mindenkit megdöbbentő zsenik. Akiknek az élete általában nem könnyű.

De amint látod majd, a tehetség, a veleszületett képesség csak az egyik fele a sikernek. És az ingyen kapott kincs könnyen el is veszhet. Sokkal több múlik azon, ki mit kezd azzal, amit kapott; még ha az nem is zsenialitás. Erről már Jézus is beszélt. Az ő egyik híres slágerében három szolga szerepel, akikre az uruk úgynevezett tálentumokat bíz, hogy gazdálkodjanak vele. Vagy ahogy akkor mondták: sáfárkodjanak. Azóta mondják talentumnak a tehetséget magyarul és más nyelveken is.

Ez a bibliai gazda amolyan befektetési bankár lehetett, ha utánaszámolunk. Egy ezüst tálentum ugyanis körülbelül hatvan kilogramm, mai áron húszmillió forint. Szóval akire öt tálentumot bízott, az százmillióval kezdte a bizniszt. De meg is dicsérte az ura, amikor másik öt tálentumot csinált vele! Az száz százalékos haszon. Bizony ez a mai részvénypiacon is csodálatos eredmény lenne. Talán majd megismétlitek csodagyerekként, ha belekóstoltok a tőzsdébe!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Mi ez az egész Ozempic-botrány?

Celebek és átlagemberek is az egészségükkel játszanak a fogyásért.

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!