Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Folytatódik és fokozódik a hőhullám, legfeljebb északnyugaton fordulhat elő kisebb eső. Ilyen időben kell ünnepelniük a Lajosoknak és Patríciáknak.

Bizony nem tagadható már, hogy évről évre melegebb van. És ez nemcsak azért baj, mert kellemetlenül érezzük magunkat. A világon aggódva számolnak és töprengenek kertészek, gazdák, állattenyésztők, erdészek és halászok. Mi lesz a megélhetésükkel, ha ilyen gyorsan változik a világ?

Ma egy gyönyörű szakmáról mesélünk, a méhészetről. Ha még nem gondoltál rá, hogy méhész legyél, most talán megfordul a fejedben. Igazán szép hivatás: mindennap a természettel kelsz és fekszel, a méhekkel közös munka gyümölcse pedig a jó méz, a viasz – vagy akár a pempő! Ez az a különleges anyag, amivel a királylányokat etetik a méhek, hogy felnőve új anyák legyenek belőlük. Az nem bizonyított, hogy a pempő az embernek is hasznos, de sokan hisznek benne.

De ahogy látni fogod, a méhészeknek is egyre nehezebb manapság. És ezért csak részben a klímaváltozás felelős. Mi a baj, és hogyan lehetne segíteni? Ma megtudod! És írunk másról is: egy újra felfedezett régi gépről, és arról, hogyan lehet csalni a narancs színével. Kellemes pihegést!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.