Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Boldog névnapot kívánunk a Bencéknek! Egyúttal megjegyezzük, hogy az évből már csak 130 nap van hátra, a nyári szünetből pedig egy hét.

A forróság ettől még nem csitul. Régen az volt a mondás, hogy augusztus 20-a után már kánikula nem várható, csak kellemes nyári idő. A globális felmelegedéssel ez már jó pár éve nem így van. A hétvégén is lesz olyan település, ahova 38 fok közeli hőmérsékletet jósolnak, és az előrejelzések szerint a jövő héten is 33-34 fokok lesznek meleg éjszakákkal.

Ma egy elég komoly témáról írunk nektek, ez pedig az, hogy miért is tilos tiltott területekre lépni. Ennek szomorú apropóját az adta, hogy nemrég egy 15 éves fiú szenvedett áramütést, mert felmászott egy tehervonat tetejére. És nem ő az első.

De könnyedebb témák is jönnek, például hogy a természet, vagy idegen, de szépen csengő szóval a natúra, hogyan segíthet nemcsak a mentális, de testi egészségünkön is. Már amikor nem akar megölni 38 fokkal. Híradó is érkezik a szokásos időben.

Szép napot kívánunk mindenkinek!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.