Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ma viharokra van kilátás, és valamivel enyhébb lesz a meleg is. Sámuel napja van, boldog Samu napot!

Samunak nevezték el azt az ősembert, pontosabban előembert, akinek a maradványait Vértesszőlős mellett találták meg csaknem hatvan évvel ezelőtt. Éppen Sámuel nap volt akkor is, ezért lett ez a neve.

Samuról annyit tudunk, hogy 350 ezer évvel ezelőtt már tudott tüzet rakni, és kövekből fabrikált magának eszközöket. Ez a szó érdekes módon a magyarban kókányolást, hozzáértés nélkül végzett tákolást jelent. Pedig az összes többi nyelvben épp az ellenkezőjét. Például a Fabricca Italiana Automobili Torino annyit jelent, hogy Torinói Olasz Autógyár, vagyis FIAT. És ott azért nem szigetelőszalaggal fabrikálják a kocsikat.

De egyébként semmi baj a fabrikálással. Sőt, a boldogság egyik útja, ha csinálgatsz dolgokat a két kezeddel. Akkor is, ha nem megy világszínvonalon. Erről írunk ma többek között. És mivel a hosszú hétvége elmúlt, és ma már munkanap van, este jön a híradó, ahogy megszoktad. Persze neked még ugyanúgy szabadnap van, mint tegnap – hiszen nyár van!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.