Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

És derűs hétfőt mindenkinek! Ma ünneplik a névnapjukat a Flóra, Márta, Márti, Adelmár, Bea, Beatrix, Csatár, Elmó, Félix, Fiorella, Fioretta, Florica, Florinda, Olaf, Olavi, Oldamur, Trixi, Tűzvirág, Vadvirág, Virág nevű olvasóink.

1954-ben ezen a napon jelent meg az Egyesült Királyságban A Gyűrűk Ura trilógiájának első kötete, A Gyűrű szövetsége. A regényt J. R. R. Tolkien, angol író, költő, filológus, nyelvész és egyetemi professzor írta. A Gyűrűk Ura a század egyik legnépszerűbb szépirodalmi alkotása lett, és a mai napig milliók rajonganak érte.

Hétfőn egyáltalán nem lesz eső és sokat süt majd a nap. Egy kicsit visszaesik a hőmérséklet, maximum 32 fok lesz délután. A múlt héten olvashattál a Kispolgáron arról, hogy a NER milliárdosai milyen mesés vagyonra tettek szert. Sokan közülük pompás, fényűző életet élnek. Hogy mi is az a fényűzés? Az értelmező kéziszótár így magyarázza:

Az élet anyagi és szellemi javainak az átlagos szükségletet jóval meghaladó felhalmozása és fogyasztása, használata, élvezése; pompa, luxus.

A legtöbb magyar életében nem lát egyszerre egymilliárd forintot. Szinte elképzelni is nehéz: valahol egy páncélteremben gyűlnek a forintok? Időnként megfürdik bennük Dagobert bácsi? A ma délutáni cikkünkben megpróbáljuk érzékeltetni, mennyit is ér egymilliárd forint. Kiszámoltuk, hány autót, villamost, harckocsit lehet belőle venni. Ennek nemcsak akkor veszed hasznát, amikor milliárdosokról olvasol, hanem amikor a költségvetés hiánya vagy egy építkezés ára a téma. Maradjatok velünk!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.