Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Köszöntjük a Szabolcsokat és Győzőket. Az utóbbi név a Viktor magyar fordítása, és ma Viktor is szóba kerül. Igen, az a Viktor. Ma megint olyan nap van, amikor jön egy hidegfront, és ezzel együtt is akár 38 fok lehet, ahol épp nincs zápor. Eléggé nyakunkon a klíma. Erről egyébként nem beszélt a miniszterelnök, de majd elmondjuk, miről igen, és mi ez az évenkénti Viktor-fesztivál, ahol szónokolni szokott.

De lesz bőven más is. Megkérdezünk az olimpiáról, mert érdekel minket a véleményed. Előkerül egy bizonyos dínó, és mesélünk arról is, hogyan lehetsz boldog.

Mármint elégedett, jókedvű ember. Mert a boldog nemcsak ezt jelenti! A katolikus egyházban a boldog egyfajta rang. Ezt azok kapják meg, akik még nem szentek, csak szentjelöltek. Az egyháznak fontos embereket előbb boldoggá avatják, vagyis kijelentik, hogy az illetőt Isten felvette a boldogok közé. Hogy ezt honnan tudják, az nem egészen világos, de ez a hagyomány.

Boldoggá azt lehet avatni, aki vagy meghalt a hitéért, vagy bizonyítottan csodát tett a halála után. A bizonyítás itt persze nem tudományosan értendő, hiszen tudományosan még egyetlen csodát sem bizonyítottak. Leggyakrabban előáll valaki, hogy őt meggyógyította az illető, és akkor ezzel okés, ki lehet osztani a boldog címet. A szent szinthez plusz egy csoda szükséges, ha úgy tetszik, még több XP.

Szóval az egyházban nem könnyű boldognak lenni. Előbb meg kell halni hozzá, aztán még csodát tenni. Az egyházon kívül sem könnyű, de ennél azért egyszerűbb. Délután megírjuk, mit mond erről a pszichológia. De csodát nem ígérünk!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.