Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Kristóf és Jakab napja van, ez utóbbihoz jár pár népi jóslat is. Főleg az időjárással kapcsolatban, de az ilyen jóslatokban sajnos ma már nem lehet megbízni. Igaz, régebben sem lehetett, de ettől még nem árt tudni, hogy ha ma esik, az rosszat tesz a diónak és a mogyorónak. És ha ma sok a felhő az égen, sok lesz télen a hó. Ha pedig nagyon süt a nap, akkor télen nagy hideg lesz. Sőt, az is kemény telet jósol, ha ma menetelnek a hangyák. Azt persze nem tudni, hogy mit terveztek a hangyák mára, de a nap sütni fog, igazi szép nyári idő lesz. Ha pedig tényleg kemény tél lesz – ami sajnos nem túl valószínű – akkor a Jakab-napi jóslat bevált. De ezt majd télen megbeszéljük.

Holnap kezdődik az olimpia Párizsban. Több ezer sportoló készül megmutatni, mire képes. És mindegyikük nyerni szeretne, nem pedig elsudrálni, azaz elveszíteni a versenyt. Néhány évvel ezelőtt a kormány nagyon szerette volna, ha a 2024-es olimpia Budapesten lenne. Sokan viszont ellenezték, mert egy olimpia irdatlan sokba kerül. Erről lehetett volna népszavazást tartani. De a kormány megijedt attól, hogy mégsem támogatják a tervét annyian, így letett az egészről. Nem akarta elsudrálni a népszavazást, mert az jó nagy blamázs, azaz roppant kínos lett volna. Ma tehát arról írunk nektek, hogyan nem lett nálunk olimpia.

De azért óriási esemény az olimpia, a következő hetek erről fognak szólni. És nem is kell holnapig várni az igazi sportőrülteknek. A focimeccseket ugyanis már a megnyitó előtt elkezdik, hogy ne szaladjanak ki vele az időből. Kevésbé lelkes szurkolóknak viszont mára is inkább a Kispolgárt ajánljuk.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.