Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Mától elvileg folytatódhat a normális életünk és nem fogunk megizzadni pusztán attól, hogy felállunk a kanapéról. A hidegfront hozhat magával némi esőt, főleg keleten, délután pedig 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Ma Jennifer Lopez az 55. születésnapját, a Kingák, Kincsők pedig a névnapjukat ünneplik, isten éltesse őket! A Kinga a germán eredetű Kunigunda női név régi magyar formája, a Kincső név pedig Jókai Mór találmánya. A jövő század regénye című művében használta helynévként, és csak később lett belőle női név.

Joe Biden visszalépése után a jelenlegi amerikai alelnök, Kamala Harris mérkőzhet meg Donald Trumppal a novemberi elnökválasztáson. Délutáni cikkünkben őt mutatjuk be nektek. A hírhez kapcsolódóan a TikTokot és az X-et is ellepték a kókuszdiós emojik. Leginkább azok használtak ilyen hangulatjeleket, akik támogatják Harris indulását. Nehéz lehet elképzelni, hogy mi köze egy alelnöknek a kókuszhoz, azon kívül, hogy mondjuk szereti.

Kamala Harrisből az elmúlt négy évben számtalanszor lett mém, az alelnök ugyanis kifejezetten harsány alkat. Nagyon szeret röhögni, és akkor sem zavartatja magát, ha éppen interjút ad. Itt egy egész válogatás Harris nevetéseiből:

Nos, a kókusz úgy jön ide, hogy Harris egyszer egy előadásban az édesanyja egyik kedvenc mondását idézte egy nagy nevetés kíséretében: „azt hiszed, csak úgy leestél egy kókuszfáról?” Harris éppen az Amerikában élő spanyolok oktatási helyzetéről beszélt, arról, hogyan kellene a diákokat, és azok szüleit, környezetét támogatni. Hiszen nem mindenki indul egyenlő esélyekkel, a diákok továbbtanulása függhet attól, hogy milyen körülmények közé, milyen anyagi helyzetben lévő családba születnek.

Harris a kókuszfás (magyarul persze kókuszpálmának hívjuk) mondással azt akarta érzékeltetni, hogy senki sem lebeg a világban csak úgy, mindenki valamilyen társadalomban létezik, és része egy történetnek, amit már jóval a születése óta írni kezdtek.

A kókuszos beszédből azóta már több mém, sőt, remix is készült, de akit érdekel a teljes lista, az a Vogue cikkében talál további részleteket (angolul). Harris népszerűsége tehát megvan a versenyhez, a kérdés az, hogy a politikai képességei is elegendőek lesznek-e. Az elnöki ügyek felgöngyölítését a délutáni cikkünkön túl az esti híradóban is folytatjuk majd. Várunk vissza mindkettőre!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!

Frissült a Kispolgár alkalmazás

Hibákat javítottunk, és dolgozunk tovább.