Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A szokásos, kellemetlenbe hajló nyári melegre számíts, 35 fok is lehet. Magdolna és Mária napja van.

Ti kérdeztétek, mi megírtuk. Ma Anne Frank életét mutatjuk be, aki a második világháború zsidóüldözésében veszítette életét, 15 évesen. Naplója azóta az egész világon ismertté vált.

A történelemben sokszor fordult elő, hogy egyes csoportok páriává lettek. Kitaszított, megalázott emberek, akikkel bármit meg lehetett tenni csak azért, mert rossz helyre születtek. A pária szó az indiai társadalomban a legszegényebb, legszomorúbb sorsú embereket jelöli.

Bonyolult és állandó munka kell ahhoz, hogy ez ne ismétlődjön meg. Az alapvető emberi jogok őrzésétől a szegények segítésén át a mindenkinek elérhető hírekig egy csomó minden szükséges ahhoz, hogy soha többé senki ne jusson Anne Frank sorsára. Mi a Kispolgárral ezen dolgozunk. A békés, jó életért folyamatosan tenni kell.

Ezenkívül lesz ma szó a Budapestet zargató hétvégi helikopter-invázióról is. Igaz, ezért egy kivételezett embercsoport felelős: a túl gazdagok. És ahogy megszoktad, este híradó, hogy tudj mindenről, ami fontos. Jó olvasást mára!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.