Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Illés és Éliás napja van, ez igaziból ugyanannak a héber eredetű névnek a két alakja. Akit Éliásnak hívtak, biztos unta, amikor az oviban azzal jöttek, hogy Éliás, Tóbiás, egy tál dödölle, ettél belőle? Mert még ha tudta is, mi a dödölle, nem biztos, hogy élvezte, ha ezzel a nótával traktálták.

A dödölle egyébként főtt krumpliból és lisztből készül, kiszaggatják, megsütik és hagymás zsírral valamint tejföllel tálalják. Nem épp a legdiétásabb étel, ebben a melegben meg pláne nem ajánlott. De ha ennétek valami finomat, ami még édes is, és a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni, ma kaptok néhány receptet tőlünk.

Útravaló is lesz ma, Bulgáriáról írunk nektek. Ez a gyönyörű tájakban, történelmi ereklyékben és rózsákban gazdag ország nincs is messze, a tengerpartja pedig egyre több turistát vonz. Ha pedig nem juttok el a tengerig, ma ne essetek kétségbe, itthon is kibírható lesz az idő. Meleg lesz ugyan, de sok lesz a felhő, záporok pedig bárhol előfordulhatnak. Szellőztessetek ki, mert vasárnapra visszajön a kánikula.

Éjjel pedig úgy nézzetek a teliholdra, hogy épp ma 55 éve, hogy először lépett rá ember. 1969. július 20-án Neil Armstrong megtette azt a bizonyos kis lépést az embernek, ami hatalmas ugrás volt az emberiségnek.

Neil Armstrong. Kép: Wikipedia

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.