Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az év 201. napja van, és igazi névnapkiállítást tárhatunk elétek. Ma ünnepelnek az Emíliák, de ma van Ajtonka, Alfréd, Alfréda, Ambos, Ambró, Ambrus, Aranka, Arany, Arina, Arzén, Arzénia, Aura, Aurea, Aurélia, Emili, Eperke, Esztellia, Eszténa, Golda, Goldi, Goldina, Gyémánt, Jessica, Morella, Rubin, Rubina, Rubinka, Rufina, Stella, Szederke, Varsány, Versény és Vince névnapja is.

Ragyogó napot kívánunk valamennyiüknek, bár úgy tippeljük, hogy erre az Arany, Gyémánt vagy épp Rubin nevű olvasóink egyáltalán nincsenek rászorulva, ők maguktól is ragyognak.

Pénteken már szerencsére felhősebb, esősebb idő lesz, mint az elmúlt napokban, de napközben akár 36 fok is lehet. Már csak párat kell aludni és végre kellemes idő lesz! Addig is, ha bárki is azt érzi, hogy nem nagy kunszt (vagyis ügyes mutatvány, művészet, mesterség) kibírni a hőséget, írja meg nekünk a belső üzenetküldőben, hogy csinálja! (Mert mi már nagyon unjuk.)

Könnyen érezhetjük úgy, hogy nem nagy kunszt a mai világban híresnek lenni, és ebben van is némi igazság. De nagy kunszt úgy híresnek lenni, hogy az ember

  • nagyon fiatal
  • lány
  • és komoly üzenete van a világ felé, amit mindig és mindenhol képvisel.

Négy fiatal aktivistalánynak ez nem volt akadály: Malála Júszafzai, Greta Thunberg, Thandiwe Abdullah és Amika George világszerte ismertek és mindannyian egy jobb jövőért küzdenek. Más-más eszközökkel, hangsúlyokkal és vérmérséklettel dolgoznak, de simán nekimennek bármilyen országvezetőnek, ha úgy érzik, nem hallják meg a hangjukat. Róluk hosszabban a délutáni cikkünkben olvashatsz. Este a szokásos híradóval jelentkezünk, és persze állatos hír nélkül rá sem fordulunk a hétvégére!

Ugye velünk maradsz?

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.