Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Még mindig meleg lesz ma, de a melegrekordot már nem fogjuk megdönteni. Azt 2007-ben mérték Dunaújvárosban, akkor ott 41 fok volt. Ma legfeljebb 35-36 fok lesz délután, az elmúlt napokhoz képest ez szinte már semmi.

Úton lenni, vándorolni viszont nagyon kemény lehet ebben az időben. Egy alföldi tinédzser nemrég elhatározta, hogy a szamarával országjáró túrára indul. És bár nem politikus, de a 400 km-es útnak komoly üzenete van: felhívni a figyelmet arra, hogy milyen nagyszerű állatok a csacsik. A szamarat nem kellett ösztökélni, nógatni, azaz gusztonyozni, megy szépen magától. Igaz, a fiú nem ül rajta, hogy kímélje, de a csomagokat Füles viszi. Ma az ő történetüket ismerhetitek meg.

Patrik és Füles. Kép: Facebook/Ott vagyunk már?

A Frigyesek ünnepelnek ma névnapot, ez a germán eredetű név is igen királyi, hatalmas uralkodót jelent. És ma van a nemzetközi kaviárnap is, egyen tehát sózott halikrát az, aki szereti.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.