Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Továbbra is a Donald Trump elleni merénylet-kísérlettel vannak tele a címlapok. Trump volt már amerikai elnök, így aligha érte váratlanul az ellene elkövetett támadás.

Elnöknek lenni ugyanis veszélyes foglalkozás. Mindig rendkívüli hír, ha támadás éri őket, de sokszor megesett már, hol sikerrel, hol sikertelenül.

Néhány támadás, például a John Fitzgerald Kennedy elleni merénylet elképesztő mennyiségű összeesküvés-elméletet szült. Összeesküvés-elméletnek azt a meggyőződést nevezzük, hogy egy nyugtalanító eseményért valamilyen titkos, de nagyhatalmú szervezet felelős, akik összefogtak egy gonosz terv végrehajtására. Ezt konspirációs teóriának, rövidítve konteónak is nevezik. A megtámadott elnökökről szóló mai cikkünkben ezekről az elméletekről is írunk nektek.

Ma a Valter nevűek ünnepelnek, akiknek a neve azt jelenti, hogy uralkodó sereg. Délután pedig tetőzik a kánikula, akár 40 fok fölé is mehetünk. Ezen a ponton már biztatni sem nagyon tudjuk azokat, akik rosszul vannak a melegben. Tudjuk ám, hogy milyen érzés, a szerkesztőség egy része is klíma nélkül, rengeteg jég segítségével próbálja túlélni a hőséget. Itt írtunk arról, milyen tippekkel lehet jól lehűteni a testünket, de ha neked is van tanácsod, amiről nem esett szó, írd meg nekünk a belső üzenetküldőben!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.