Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Meleg van… Lehet, hogy már le se kéne írni ezt, ha lesz változás, szólunk. Lassan egy emberként drukkol az ország egy combosabb hidegfrontnak. Ma lesznek is zivatarok itt-ott, de úgy néz ki, a jövő héten még jócskán izzadni fogunk.

Izzadhatnak ma a foci-Eb döntősei is, véget ér az egy hónapos fociőrület. Este eldől, hogy a spanyolok, vagy az angolok szerzik-e meg azt a szép nagy serleget. Addig még ti is tippelhettek, és nyerhettek is. Ma pedig bemutatjuk az Eb valaha volt legfiatalabb gólszerzőjét, aki a spanyol válogatott tagjaként akár még Európa-bajnok is lehet ma este. Az biztos, hogy a meccs nem lehet egál, az eredmény nem lehet egyenlő, valaki este győzni fog.

Egálra, azaz egyenlőségre „játszottak” a franciák is, amikor 235 éve ezen a napon a feldühödött párizsiak megrohamozták és elfoglalták a Bastille-t, Párizs börtönét. 1789-ben tört ki a nagy francia forradalom, ami eltörölte a királyságot, és megszületett a köztársaság. A forradalom jelszavai a szabadság, egyenlőség, testvériség voltak, franciául ez úgy hangzik, hogy liberté, egalité, fraternité. Ma egész Franciaország ünnepel, tűzijátékkal, zászlókkal. Aztán becsatlakoznak vagy a spanyolok, vagy az angolok, igaz, más okból. Nekik még megvannak a királyaik is.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.