Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Már nem is kell figyelmeztetni senkit, hogy irgalmatlan meleg lesz, lassan hozzá is szokhatunk a közel negyven fokhoz. Sőt, ma még egy picit melegebb is lesz, mint tegnap, az időjósok szerint ugyanis fokozódik a forróság. Pont úgy, mint a nemzetközi helyzet.

Ezt A tanú című nagyon híres 1696-es magyar filmben emlegették sokat. Ha éppen nem tudtok magatokkal mit kezdeni ebben a melegben, akár meg is nézhetitek. Ebből megtudhatjátok, hogy a magyar narancs sárga és savanyú. Mert az igaziból citrom, amit népiesen úgy is hívtak, hogy lémonya. De az is benne van a filmben, hogy az élet nem habostorta. És érteni fogjátok végre, miért mondogatják ezt a felnőttek annyit. A filmet amúgy 12 éven aluliaknak nem ajánlják, és egy gyors kereséssel meg lehet találni a neten.

Amália napja van ma, ez egy germán eredetű név. A jelentése utal egy gót királyi családra, de azt is jelenti, hogy védelem. Nem véletlenül hívtak annyi hercegkisasszonyt és királylányt Amáliának. Még Sissi, azaz Erzsébet magyar királyné is megkapta ezt a nevet. Meg az Eugéniát is, de őket ma nem ünnepeljük.

Ünnepeljük viszont ma a vicces versenyek résztvevőit és győzteseit. Azt tudtátok, hogy van olyan verseny, ahol metálzenére kell kötni? De létezik lábujjszkander-bajnokság is. Elkezdtük összeszedni nektek a világ legviccesebb versenyeit, és annyit találtunk, hogy nem is fognak elférni egy cikkben. De ma kaptok ezekből egy alapos ízelítőt. Persze jönnek még egyéb érdekességek, és este a híradó is.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Megkezdődött a Dunán a tetőzés, előkerült Schadl György kisrepülője

A helyzet fokozódik Libanonban, kiürítették a Kisállatkertet a Margitszigeten.

108 nap alatt körbetekerte a Földet egy nő

Ezzel pedig új rekordot állított fel.