Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Esőmentes és igen meleg napunk lesz, egyben Csaba és Mária napja.

Ma Kádár Jánosról emlékezünk meg, aki évtizedekig vezette Magyarországot, és épp 35 éve halt meg. Rég volt, de Kádár olyan rendkívüli nyomot hagyott, hogy a hatása a mai napig érezhető. És meglehetősen izgalmas az élete. Végül is egy országot vezetni ritkán uncsi.

Az ország vezetője a szocialista rendszerekben általában a párt főtitkára. Ez elég hülyén hangzik ma, hiszen a titkár iratokat rendez, segíti a főnökét, de semmiképp sem ő a főnök. A magyarázatért Sztálinig kell visszamenni. Ő sem nagyfőnök volt eredetileg, csak főtitkár. Ami olyan unalmas meló volt, hogy senki sem akarta vállalni. Sztálin pedig lassan magához ragadta a hatalmat, és egyszer csak kiderült, hogy a szocializmusban a főtitkár a király.

Kádár viszont nem volt Sztálin – épp erről szól a története.

De ha nincs kedved ma a történelemhez, az se baj. Lesz ma szó az év madaráról, robotokról, és még meglátjuk, mit hoz a nap! Érezd jól magad!

Kiemelt kép: Fortepan

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.