Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A mai nap a tegnapi folytatása lesz, mármint nemcsak filozófiai értelemben, hanem az időjárást illetően is. Az esős, viharos idő után ma ismét jön a felhőszakadás, néha jégeső kíséretében. De legalább napközben akár 32 fok is lehet.

A Lászlók ünneplik a névnapjukat! A szláv Ladislav, Vladislava nevekből lett a László, ami azt jelenti, hogy hatalom és dicsőség.

Ma egy ambivalens, vagyis ellentmondásos, vegyes érzéseket kiváltó figuráról írunk nektek: Julian Assange-ról, aki tizennégy évnyi jogi huzavona, bujkálás és börtön után szabadon hazamehet a szülőhazájába, Ausztráliába. Ő volt az, aki több százezer szigorúan titkos katonai, állami dokumentumot tárt a világ elé. A sajtó- és szólásszabadság drukkerei támogatták őt, de a kormányokat és a politikusokat időnként elképesztően kínos és válságos helyzetbe hozta.

Assange kontinenseken átívelő, hosszú története most véget ért – de mi nem érünk véget, sőt, egész napra hozunk nektek izgalmas olvasnivalókat, hogy ne legyen unalmas a nyári szünet. Tarts velünk!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.