Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Még három nap van hátra ebből a tanévből, a táblára ma már az van felírva, hogy KÁCIÓ, és elég jó kis ízelítőt kaptok ma a nyárból. Megérkezett az idei év első kánikulája, és néhány napig velünk is marad. Az ember ilyenkor izzad, ragad, és kitikkad, azaz megcerkad. Az aszfalt olvad, minden lelassul… A legjobb lenne a strandon, vagy legalább olyan helyen lenni, amit hűtenek. Ma arra adunk tippeket, hogy miként lehet átvészelni ezeket a forró napokat, és hogy lehet a legjobbat kihozni a jó időből.

Gyárfás napja van, ez megint egy olyan név, aminek az eredetén vitatkozni szoktak. Egyesek szerint görög, ez esetben a jelentése aggastyán, vagy olyan férfi, akire hosszú élet vár. Mások szerint viszont germán eredetű, így dárda vagy szolga a jelentése. A tudósok már csak ilyenek, mindenen vitatkoznak, a lényeg viszont, hogy éljenek soká a Gyárfások.

Ma egyéként sok érdekes dolognak van az ünnepe vagy emléknapja, például Garfieldnak, a macskának, a karórának és a kartondoboznak is. (Ez utóbbit pont meg lehet ünnepelni egy belehelyezett Garfielddal.) És 1991-ben ezen a napon hagyta el az utolsó megszálló szovjet katona Magyarországot. Erről szól az alábbi, egykor nagy sláger, amiben pedig a karóra kap kiemelt szerepet.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.