Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

És isten éltesse az Arnoldokat és a Leventéket. Előbbi germán eredetű, és azt jelenti: sas vagy uralkodó. Utóbbi magyar eredetű, és létezőt jelent.

A múlt heti esős időszak után most már fék nélkül repesztünk a kánikula felé, délután 29-35 fokot is mérhetünk. Aki a szabadban lesz, keresse az árnyékot és használjon naptejet – de előbb olvassa el a cikkünket a nap káros hatásairól.

A múlt héten a parlament elfogadott egy törvényjavaslatot, ami szerint korlátoznák a mobilhasználatot a sulikban. Rossz hír ez a nomofóbiásoknak, vagyis azoknak, akik kényszeresen ragaszkodnak a mobiltelefonjukhoz. A szó egyébként a „no-mobile-phone phobia” angol kifejezésből jött, a jelenség pedig a felnőttek, gyerekek életére is erőteljes hatással van.

A törvény egyelőre nem jelent teljes tiltást, de vannak már olyan országok, ahol teljesen kiirtották a sulikból a telefonokat. Hogy melyek ezek, és milyen tüneteket okozhat a túlzott mobilhasználat, arról délután írunk majd nektek. Tartsatok velünk!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.