Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Jolán és Viola, továbbá a szélenergia nemzetközi napja van. Boldog szélenergiát a Jolánoknak! Egyébként is lesz ma szél, főleg az ország nyugati és középső részén. De azonkívül jobbára meleg nyár várható.

Németország leverte Skóciát fociban, de nem tudjuk, érdekel-e ez téged. Segíthetsz ezen, ha kitöltöd az új kérdőívünket!

Végre meglett Budapest főpolgármestere, a választás utáni zűrös-zajos napok után mi is megpihenhetünk. Inkább okos madarakról lesz ma szó többek között. És arról is, hogy bizony a videojáték-függőség nem tréfadolog. De nyugi, nem hegyi beszédet tartunk!

A hegyi beszéd Jézus leghíresebb prédikációja volt, vagyis talán inkább több előadás. Itt mondta el, hogyan kell élni ahhoz, hogy aztán a mennyország kapujában működjön a belépőkártyánk. A képen Ferenczy Károly magyar festő elképzelése látható. De ma már tudjuk, hogy Jézus nem ilyen szőkésbarna sápadtarcú volt, hanem inkább úgy nézett ki, mint egy mai arab vagy cigány fiatalember.

Ma persze egyre kevesebb embert érdekel Jézus eredeti szövege. De a nyelvben rengeteg minden él tovább a vallásos hagyományból. Így most inkább azt hívjuk gúnyosan hegyi beszédnek, amikor valaki felemeli a mutatóujját, és magyarázni kezdni, mi helyes szerinte és mi nem az. Na ilyet nem csinálunk, csak elmondjuk, mire jutottak a kutatók a játékfüggéssel. És arról is írunk, hogyan kerüld el, hogy mások levámpírkodják az életkedvedet a saját szomorúságukkal.

Szép nap lesz, dugd ki az orrod, és érezd jól magad! Holnap már eshet egy kicsit… de tudod, mit mondott erről Jézus a hegyen? Azt, hogy elég minden napnak a maga baja!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.