Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Medárd napja van. Fogadjunk, hogy elsőre nem mondanád meg, hogy ez vajon fiú- vagy lánynév! És arra is lenne komolyabb tétünk, hogy egy Medárdot sem ismersz. Ha mégis, éljen sokáig! Medárd napját nagy érdeklődéssel várták a földművesek, a hagyomány szerint ugyanis ha ma esik, akkor még negyven nap csapadékos idő várható. Ha pedig ma száraz lesz az idő, akkor végig erre lehet számítani nyáron. Persze ezeket a népi jóslatokat felfalta már a klímaváltozás, de ki tudja? Mindenesetre meleg és napos időt jeleznek mára, csak elszórtan lehet számítani záporra, zivatarra. És ha azt tippelted, hogy Medárd fiú, akkor nyertél.

Szóval ha örülnél a száraz, meleg nyárnak, akkor drukkolj, hogy ne jöjjön ma zegernye. Se vihornya. De még veheder sem. Ezek mind azt jelentik, hogy zivatar, vagyis vihar. A politikusok viszont valószínűleg erre készülnek, a választás az egyik legviharosabb időszak az életükben. Persze van olyan párt is, aki már nyugodtan hátradőlhet, a közvélemény-kutatások szerint legalábbis. Ma megmutatjuk, milyen eredményt mért az egyik közvéleménykutató vasárnapra, és kíváncsian várjuk, igaz lesz-e az előrejelzés.

És még mielőtt megijednél, hogy mi is teljesen elveszünk a választási hírekben, jönnek a cuki és vicces anyagok is, szokás szerint.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.