Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Már csak egyet kell aludni karácsonyig, amit akár napközben is megtehettek. Sokfelé nem érdemes ma menni. Egyrészt egészen vacak idő lesz, minden esni fog, és még a szél is fúj. Másrészt mindenhol ideges felnőttek hemzsegnek, mert ilyenkor karácsony előtt a legtöbb felnőtt ideges és torkig van az ünneppel. Azaz herótja van. Héber, vagyis zsidó eredetű, mint maga Jézus, és eredetileg megbánást jelent. A nagy hittudós, Majmonidész (nem röhög!) szerint a megtérés feltétele, hogy az embernek herótja legyen a saját bűneitől.

Legyetek tehát a felnőttekkel ma türelmesek. Majd ha nagyobbak lesztek, átérzitek, milyen az, ha kireped a bejgli, ha nincs meg a karácsonyfatalp, vagy ha nem úgy sikerül a karácsony, ahogy szerettétek volna. A katalán felnőtteknek is megvan a maguk baja, de legalább ők egy fatuskót etethetnek napok óta, ami ajándékot fog kakilni szenteste. Erről, és más fura karácsonyi szokásokról is olvashattok ma.

Viktória napja van, ez győztest jelent, ahogy a Viktor is. Nem érezhette magát győztesnek viszont a festő, Vincent van Gogh, aki 1888-ban ezen a napon vágta le a saját fülét. Életében nem jutott neki elég siker és figyelem, talán ha lett volna már akkor Instagram, máshogy alakul az élete. De ez sem biztos. Ma egyébként írunk a közösségi média előnyeiről és hátrányairól is.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.