Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

És köszöntjük a Mihályokat és Győzőket! Nem lesz ma túl meleg, és esernyő sem árt, mert délelőtt még csöpörészhet az a büdös eső.

Persze igazából nem büdös. Jól is néznénk ki! Habár… az emberek egy része megmagyarázhatatlanul vonzódik a bűzös dolgokhoz. Egész csokrot gyűjtöttünk mára a világ legundorítóbb szagú ételeiből. És ezekért sokan hajlandóak mélyen a zsebükbe nyúlni. Talán mert a szagnál is fontosabb, hogy elmondhassák: olyat ettek, amit csak kevesen mernek.

De a többség mindig is próbálta magától távol tartani a büdöst. Ezért találták fel a vécét! Sőt már a Biblia is lelkére köti az ókori zsidóknak, hogy a táboron kívül kakáljanak, és ássák el. Valamint azt is, hogy ne egyék meg a denevért és a búbos bankát. Szegény madárnak rengeteg csúfneve született, amiért különösen büdös kakával védekezik, ha veszélyt érez. Úgy hívták: szurtos dudu, ganajmadár, vagy fostos bugybóka.

Ma érkezik hazánkba a kínai elnök, Hszi Csin-ping. Ő másképpen védekezik, ha fenyegetve érzi magát. Egyrészt azzal az állig felfegyverzett őrezreddel, amely ide is elkíséri, és délutántól lezárják miatta a fél várost. De ez nem védi meg attól, akitől igazán fél: Micimackótól. Erről írunk ma részletesen. Este pedig, ahogy megszoktad, mindenről, ami fontos és érdekes!

Kiemelt kép: Andy Morffew / Wikimedia

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.