Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Meleg, napos idő lesz ma, ha muszáj panaszkodnod, akkor legfeljebb a szélre tudsz. Ivett, Judit és Frida napja is van, jól nézz körül, kit kell köszönteni.

Amiről ma írunk, az titeket remélhetően nem érint közvetlenül. Orvoshoz és ispotályba nem gyerekek járnak a legtöbbet, hanem az idősebbek. De már ők sem hívják így a kórházat.

De miért hívták így egyáltalán? Ugye érezzük, hogy valahol ott van ebben az angol hospital? Igen, az pedig a latin hospitale szóból jön. Ez a középkori kolostorok, szerzetesi otthonok vendégszobája volt, és itt szállásolták el a betegeket is. Ez lett a németben Spital – aztán abból tekerte a magyar nyelv az ispotályt.

Akit érdekel az ország és a világ jövője, annak tudnia kell arról is, ami mások baja. Nemcsak együttérzésből. Hanem azért, mert a jövőt közösen alakítjuk, és mert egyszer-kétszer mindenki lesz beteg. Sajnos a gyógyítás és annak kifizetése nem egyszerű téma – a legtöbb felnőtt sem egészen érti, miért, mennyit és hogyan fizet. és hogy az miért nem elég. De ha csak átfutod a mai cikkünket, akkor már okosabb leszel.

Természetesen nem csak ezzel fárasztunk ma. Tegnap nagy tüntetést tartott Debrecenben Magyar Péter, erről hamarosan beszámolunk. És ha már gyógyítás, megtudhatod ma azt is, hogy gyógyszert bizony állatok is használnak. És ezzel se lesz még vége a napnak. Legyen szép és kellemes!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.