Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Marad egy ideig ez az ocsortány idő, kelleni fog az esernyő, sapka vagy a hütyü. Ilyen névnap jutott az Andreáknak és Ilmáknak idén.

A borongós időhöz méltó, súlyos témával készülünk ma. Magyarországon évente a házasságok tíz százaléka bomlik fel. Vagyis minden tizedik házaspár válásra adja a fejét. És még ehhez jönnek a nem hivatalosan bejegyzett kapcsolatok, amelyek legalább ilyen arányban esnek szét. Tehát gyerekek tömegei élnek elvált szülőkkel.

Ez nem feltétlenül tragédia, sőt a viszonylagos nyugalom kezdete lehet, ha már mindennap ment a kalabálé, vagyis az ortály. Szóval a veszekedés. De attól még megviseli az egész családot. Ha ilyen helyzetben vagy, jó, ha tudod, hogy nem vagy egyedül. Sőt, ennek elég jól ismerjük a tipikus tüneteit. Erről olvashatsz ma bővebben.

Nem óriási titok, úgyhogy eláruljuk: amikor efféle nehéz ügyeket hozunk elő, mindig bekészítünk legalábbis egy fókát mellé, de ha lehet, akkor valami szőröset. A világ nem egy tündérmese, de mégis tele van tündérmesékkel, és azokat is meg szeretnénk mutatni.

Meg persze a napi híreket. Hogy okos, tájékozott felnőttek legyetek, és csináljatok ide egy jobb világot.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.