Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Hűvös, esős, szeles, kora reggel kifejezetten hideg idő várható szerdán. Mondanánk, hogy bújj vissza a takaró alá, de nem lehet, vár az iskola. Különösen azoknak fontos most a suli, akik idén érettségiznek, mert nekik már csak alig három hetük van felkészülni a matúrára. Azaz az érettségi vizsgákra.

Idén jelentősen megváltozik az érettségi, lehet rá magolni és olyan borzasztó fontos dolgokat megjegyezni, mint hogy egy költő hol született, és hogy melyik is a zöngésség szerinti teljes hasonulás. Az ilyen adatokat a legtöbb országban már nem kérik, mert úgyis tudják, hogy két kattintással ki lehet ezeket guglizni. De nálunk a politikusok valamiért azt gondolják, hogy ragaszkodni kell ahhoz a fajta oktatáshoz, amit még a 19. században találtak ki. Még jó, hogy nem osztogatnak körmöst, és nem kell pennával írni. Ma arról olvashattok, hogy mennyire lesz más az idei érettségi, ugyanis nem árt erre időben felkészülni.

A Rudolfok ünneplik ma a névnapjukat. Ez nemcsak a piros orrú rénszarvas, hanem – érettségizők figyelem! – több Habsburg uralkodó neve is. Germán eredetű, a dicsőség és a farkas szavak összeolvadásából ered. És hogy ne vegyük el teljesen a kedveteket se a rossz idővel, se a magolással, ma is lesz pár kedves és cuki olvasnivaló is.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.