Itt van az ősz, itt van újra

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

reggelt! Elkezdődött a szeptember, de észre sem fogjuk venni. Nyári meleg lesz, mint eddig is. Boldogságot minden Tamarának, Egonnak és Noéminek!

Az ősz első és a vakáció utolsó napja van. Holnaptól újra minden reggel útra kelnek a gyerekek, hogy eljussanak az iskolába. Ki busszal, ki villamossal, mások gyalog vagy biciklin, vagy viszik őket autóval. És van, aki vonattal megy iskolába – ha sikerül. Idén nyáron már kiderült, hogy a magyar vasút a halálán van. Késések, balesetek, nem induló vonatok, pótlóbuszok… és nem látszik, hogyan lesz ez egyszer jobb. Ma arról írunk, miért ilyen vacak a magyar vasút. Ez mindenkit érint, még azt is, aki sosem vonatozik. Hiszen közlekedés nélkül leáll az egész ország. Nem mindegy, mi történik az indóházakban – ahogy a vasútállomást hívták régen. Az Indóház ma egy vasúti magazin címe, amit jó szívvel ajánlunk, ha érdekelnek a vonatok.

Írunk ezenkívül arról, miért kéne buborékfújást tanítani az iskolákban, és hogy megöli-e a halakat a villámcsapás. És bármikor visszalapozhatsz, hiszen a Kispolgár már nyolc hónapja működik.

Holnap iskolaidőben elvileg már nem olvashatsz minket, mert le kell adni a mobilokat. Ha még nem írtad meg a véleményedet erről, itt megteheted! Hogy ez hogyan valósul meg, azt majd meglátjuk. De nekünk az is oké, ha délután olvasol újságot. A lényeg, hogy olvass!

Címlapkép: OZinOH / Flickr

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.