Itt a havi kvíz! Nyerj egy sárkányt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Kedves olvasó! Már kilenc hónapja dolgozunk a Kispolgárnál, hogy a gyerekeknek is legyen rendes újságjuk. Amiből megtudják, mi történik az országban és a világban. Egyre többen olvastok és írtok nekünk, úgyhogy örülünk. Mint minden hónapban, most is kíváncsiak vagyunk, emlékszel-e az utóbbi idők legfontosabb eseményeire.

Augusztusban eléggé uborkaszezon volt, vagyis kevesebb dolog történt a világban. Szabadságon voltak a politikusok, sőt a mi munkatársaink is pihengettek. De azért van mit kérdezni, hiszen mindennap itt voltunk!

Ha rendszeresen olvasod az újságot, akkor lehet, hogy fejből vágod a válaszokat. De itt lehet puskázni. A menüben találsz egy keresőt, amivel utánanézhetsz a dolgoknak.

A helyesen válaszolók között egy óriási sárkányt sorsolunk ki jövő hétfőn. Persze nem élő sárkány, hiszen olyan nincs, és nem is mindenki örülne neki. Ezt fontos közölnünk, mivel egy rendes újság nem hazudik.

Csak egy jóféle röptethető sárkány, 120 centis, szóval nem holmi zsebibaba. Így néz ki:

A kérdőívet akkor tudod kitölteni, ha megadsz három adatot: a születési évedet, a települést, ahol laksz, és a nemedet. Ezek segítenek a kutatásaink feldolgozásában. A nevedet nem kérdezzük és nem is látjuk, az adatokat pedig senkinek sem adjuk át. (A kérdések csak az appban látszanak, a weben nem.)

A szavazás lezárult, de lesz jövő hónapban is!

Jöjjenek a kérdések!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.