Ismeritek a dínós játékot, ami akkor jön elő, ha nincs net?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az internet mindnyájunkat elkényeztetett. Régen ha meg akartunk tudni valamit, akkor el kellett menni a könyvtárba, vagy keresni egy könyvet, enciklopédiát, előző napi újságot, múlt évi magazint stb. Ma már elég megnyitni a Google-t és beírni a kérdésünket, és  ismerve a megbízható forrásokat, megkapjuk a választ szinte bármilyen kérdésünkre másodpercek alatt. És anélkül, hogy mozdulnunk kellene.

Éppen emiatt az elkényelmesedés miatt, na meg, hogy közösségi oldalakon keresztül tartjuk szinte mindenkivel a kapcsolatot, kész pánik alakul ki, ha elmegy a netünk.

Ha Chrome böngészőt használtok, akkor feltűnhetett, hogy ilyenkor a félelem és rettegés enyhítésére megjelenik egy kis dínó. Ez a dínó viszont nemcsak egy kép, hanem egy játék is, amivel el lehet ütni az időt vagy lenyugtatni az idegeket, míg vissza nem jön a net. Ez 2014-óta van így, és az egyik fejlesztője, Sebastien Gabriel szerint azért dínó az alak, mert visszavisz abba az ősidőbe, amikor még nem volt technológia.

Forrás: Chrome
Forrás: Chrome

A játék nagyon egyszerű, a space billentyűt kell lenyomni, hogy mozduljon a dínó, majd ugyanúgy a space-szel kell átugratni akadályokon. A dínójátéknak az évek során több témája is volt, a 2020-as olimpia alatt például olimpiai játékokban használt eszközöket kellett átugrania (ki tudja, lehet, idén is ilyen lesz?).

A Google adatai szerint nagyon sokan játsszák, 2018-as adatok szerint havi legalább 270 millió alkalommal ugráltak vele. Főleg olyan országokban, ahol nem a legmegbízhatóbb a net.

A jó hír az, hogy ha nagyon szeretnéd kipróbálni és játszani vele, már nem kell lejönnöd a netről. A Google létrehozta a weboldalát is, amit csak Chrome böngészőben lehet használni. Ezt ide kattintva éritek el, de amúgy ezt kell beírni címként: chrome://dino .

A játékot egyébként a végtelenségig lehet folytatni, nem igazán megnyerhető. A kicsi dínó ugrálása közben telnek a napok, de összesen 17 millió évet fut az ősállat a játék végéig, pont annyit, amennyit a T-rex élt a Földön. Szóval nem ajánljuk, hogy győzelemért játsszátok. (IFLScience)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.