Így döntöttetek az iskolai klímáról

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Mit tennél miniszterként az iskolai klímákkal?kérdeztük múlt héten, amikor a ti méréseitek szerint is 30 fok fölötti melegek voltak a sulikban. Az elviselhetetlen hőségben sok iskola rövidített órarendet vezetett be, máshol kirándulásokkal, szabadtéri tanítással próbáltak segíteni.

Nagyon megfontoltan, okosan válaszoltatok. A legegyszerűbb persze, hogy igenis legyen mindenhol légkondi. Ezt csak minden tizedik olvasó választotta. És ahogy látjátok, most már esik az eső, fúj a szél, a kánikula egy ideig nem tér vissza. A drágán beszerelt légkondik egy hetet dolgoztak volna.

Igaz, lesz még tavasz és nyár is. És egyre melegebbek az évek.

Sokan rászorultsági alapon osztanák a légkondikat. Vagyis ahol nagyon kell, oda adnák. Bizony, nem mindegy, hogy egy iskola a hűvös Börzsönyben működik, vagy a kiskunsági homokon, állandó, perzselő napsütésben. Még többen szavaztak az olcsóbb megoldásra, a ventilátorokra. És a többség egyszerűen megelégszik azzal, ha rekkenő hőségben lazább a suli, nem kell felelni és dolgozatot írni.

Gratulálunk, hogy ilyen józanul, bölcsen szavaztatok! Lesznek még kérdéseink!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

108 nap alatt körbetekerte a Földet egy nő

Ezzel pedig új rekordot állított fel.

Icipici kaméleonfajt fedeztek fel Madagaszkáron

Az apró hüllő csak olyan hosszú, mint a kisujjad.