Idén csak egy diák jelentkezett földrajz-matek szakos tanárképzésre az ELTE-re

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Július 24-én derül ki, hogy milyen pontokkal lehetett idén bekerülni az egyetemekre. Viszont azt már most lehet látni, hogy mik voltak azok a képzések, ahova nagyon sokan jelentkeztek. És azt is, hogy voltak olyan meghirdetett szakok, ahova csak egy-egy diák adta be a jelentkezését.

A legtöbben, több mint hatezren a gazdálkodási és menedzsment alapképzéseket választották első helyen. A lista második helyén a pszichológia alapszak áll, ide majdnem ötezer diák jelentkezett. A harmadik legnépszerűbb célja a diákoknak pedig a jogászképzés volt idén. Ezekért az egyetemi helyekért óriási lesz a verseny.

Pixabay

De vannak olyan ingyenes, nappali tagozatos képzések is, ahova csak egy-egy diák adta be a jelentkezését első helyen. Ezek közt nagyon sok művészeti képzés van, ilyen például a klasszikus hárfa, a cimbalom, vagy a zenekarvezetés. De vannak gazdasági, műszaki és informatikai képzések is, ahova alig-alig jelentkezett valaki. Nem voltak népszerűek egyes tanári szakok sem. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemre (ELTE) például a földrajz-matematika vagy a fizika-történelem szakpárra is csak egy-egy diák jelentkezett az első helyen.

Idén egyébként 121 ezer diák jelentkezett valamilyen egyetemi képzésre. Közülük a legtöbben, 17 ezren az ELTE valamelyik szakát jelölték meg az első helyen. (eduline.hu)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.