Hogyan pisilnek a denevérek?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A denevérek titokzatos és különleges lények. Nem véletlen, hogy szuperhősök vették át a tulajdonságaikat, Batmantől Drakulán át Lusta Dick-ig. Repülő emlősök, éjszakai állatok, akik fejjel lefelé lógva alszanak. Sokan vérszívó szörnyetegnek tartják őket. Mások attól rettegnek, hogy a denevérek a hajukba csimpaszkodnak. Pedig mifelénk békés kis repülő egérkék élnek, akik főleg rovarokat és növényeket esznek.

Instagram/Stonedeaf Wildlife

A fejjel lefelé lógó denevérek látványa azonban felvet egy csomó fontos kérdést. Hogyan bírják? Hogyan nem megy a fejükbe a vér? És legfőképp:

hogyan pisilnek és kakilnak?

A denevérek egyrészt repülés közben intézik a dolgukat. Ez nem is annyira érdekes. Viszont sokszor van, hogy lógás közben jön rájuk a szükség. Ilyenkor a denevérek egyszerűen fogják magukat, és megfordulnak. Nagyon gyorsan végeznek, mert ez a pozíció egyáltalán nem kényelmes és nem is természetes a számukra. Olyan, mintha nekünk kellene fejen állva pisilni. Ezt inkább ne próbáljátok ki, viszont íme, ahogy a denevérek csinálják.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Megkezdődött a Dunán a tetőzés, előkerült Schadl György kisrepülője

A helyzet fokozódik Libanonban, kiürítették a Kisállatkertet a Margitszigeten.

108 nap alatt körbetekerte a Földet egy nő

Ezzel pedig új rekordot állított fel.