Hogyan juthat tovább a fociválogatott az Eb-n?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Zajlik a foci Eb, a magyar válogatott lejátszotta mindhárom selejtezőjét, és az A csoportban a harmadik helyen végzett. Így azon múlik, hogy továbbjut-e a nyolcaddöntőbe, vagyis a legjobb 16 csapatba, ha bekerül a négy legjobb harmadik helyezett közé. Tehát a gólkülönbségek és szerzett pontok alapján meg kell előzni legalább két olyan csapatot, akik szintén harmadikként végeztek a csoportjukban.

Az A csoport végeredménye. Facebook/EURO2024

Ehhez az kellett, hogy hétfő este se Albánia, se Horvátország ne tudjon nyerni a B csoportban. Ez némi szerencsével így is alakult, Albánia kikapott Spanyolországtól és kiesett. Horvátország pedig 1:1-es döntetlent játszott Olaszországgal. Így ebben a csoportban Horvátország lett a harmadik, de eggyel kevesebb ponttal végzett, mint Magyarország.

Az olaszoknak továbbjutást ért a horvátok elleni döntetlen a B csoportban. Facebook/EURO2024

A magyar csapat továbbjutásához még az kell, hogy kedden az angolok legyőzzék a szlovénokat a C csoportban. Szerdán pedig annak kell drukkolni, hogy az F csoportban ne nyerjenek a csehek a törökök ellen, és hogy Grúzia ne győzze le a csoportelső Portugáliát.

A D és az E csoport harmadik helyezettje már minden bizonnyal jobb lesz, mint Magyarország, de még itt is lehetnek meglepetések. Szóval a továbbjutáshoz elkél még egy jó adag szerencse. Ha sikerülne bejutni a nyolcaddöntőbe, a következő ellenfél a spanyol vagy a portugál csapat, esetleg az E csoport egyelőre még ismeretlen győztese lenne. (eurosport.hu)

Kiemelt kép: A magyar csapat a Himnuszt énekli a németek elleni csoportmeccs előtt. Facebook/EURO2024

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.