Hatévesen elrabolták, hetven évvel később az unokahúga rátalált

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Luis Armando Albino egy kaliforniai parkban játszott, amikor 70 évvel ezelőtt elrabolták. Akkor 6 éves volt, és most, 76 éves korában egy online DNS-teszt, néhány régi fénykép, na meg az FBI segítségével a családja végül rátalált.

Az elrablásáról annyit árultak el, hogy Albinóhoz odament egy nő a parkban és spanyolul, az anyanyelvén beszélt hozzá. Azt mondta neki, hogy ha vele megy, akkor vesz neki cukorkát. A kisfiút magával vitte, átrepült vele az ország túlvégére, ahol Albino egy házaspárhoz került, akik a sajátjukként nevelték.

Forrás: Unsplash
Forrás: Unsplash

Az akkori cikkek szerint Albino elrablása nagy port kavart, és nemcsak a rendőrség, de a katonaság is részt vett a felkutatásában. Sikertelenül. Hiába volt vele a testvére a parkban, ő csak annyit tudott mondani, hogy a fiút egy kendőt viselő nő vitte el.

2020-ban aztán Albino unokahúga csináltatott egy online DNS-tesztet, amiben 22 százalékos egyezést talált egy, a rendszerben lévő számára ismeretlen férfival. Hosszú kutakodás kezdődött, és a rendőrség és FBI segítségével idén újraegyesítették a családot.

Albino azóta találkozhatott testvérével, akivel órákon át beszélgettek. Édesanyjuk 2005-ben halt meg, így ő már sajnos ezt nem érhette meg. (CNN)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Mi ez az egész Ozempic-botrány?

Celebek és átlagemberek is az egészségükkel játszanak a fogyásért.

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!