Halló, itt a Kutyák és Lovak magazin!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ma van a kutyák világnapja! A nemzetközi kutyanapot minden évben augusztus 26-án ünnepli a világ, hogy tisztelegjen minden kutya előtt, függetlenül attól, hogy milyen fajta, milyen korú, milyen méretű, milyen külsejű. És persze az örökbefogadás ösztönzése is cél, hogy a lehető legtöbb kutya otthonra és családra találhasson.

A Kispolgár szerkesztőségénél vannak kutyabolond és macskabolond munkatársak is, de a legtöbb állat lenyűgöz minket. Ha tehettük volna, mi lettünk volna a Kutyák és Macskák magazin. Vagy a Kutyák és Lovak magazin. Bár utóbbi már foglalt.

Az 1999-es évet gyakran emlegetik filmtörténeti csúcsévjáratként. Egy rakás film született akkor, ami a mai napig kultikus státuszban van: nagy rajongótáboruk van, a mai napig idézgetnek belőlük, és mindig van ok újranézni őket. Ebben az évben jött ki a Harcosok klubja, az Amerikai szépség vagy a Mátrix. De nem csak izgalmas drámák születtek, a jóízű romantikus komédiák is szárnyra kaptak. 1999-es születésű film a 10 dolog, amit utálok benned, a Bambanő, az Oltári nő és az egészen fárasztó magyar címen futó Sztárom a párom. A brit-amerikai film eredeti címe Notting Hill, ez London egyik városrésze és ott játszódik a történet.

Aki nem látta a filmet, annak elmeséljük a lényeget (de nem lövünk le semmilyen poént). Hugh Grant egy átlagos, szomorkás londoni férfit játszik, William Thackert, aki egy könyvesbolt tulajdonosa. Elvált, a boltba soha nem megy senki, a nevét pedig néha még a saját anyja is elfelejti. Egy nap váratlanul betoppan a boltba Anna Scott (Julie Roberts), egy hollywoodi színésznő, aki az új filmjét népszerűsíti Londonban. Miután az első találkozásuk meglehetősen furcsán zajlott, Anna felkeresi Williamet a Ritz szállodából. Willam virággal tér be a Ritzbe, hogy meglátogassa, de csak később derül ki, hogy a színésznő éppen sajtótájékoztatót tart. Hogy bejusson, William újságírónak hazudja magát, és amikor megkérdezik, melyik újságtól érkezett az interjúra, rávágja a világ leghülyébb válaszát:

Kutyák és Lovak.

A magazint azóta rengetegen emlegetik viccből, de ami még érdekesebb, hogy ez a magazin TÉNYLEG LÉTEZIK, sőt, több mint száz éve létezik. A Horse & Hound (azaz igazából Lovak és Kutyák, nem fordítva) az Egyesült Királyság legrégebbi lovas hetilapja. 1884-ben adták ki először, és mindenféle lovas hír van benne. Lovas rendezvények, orvosi tanácsok a lovak gondozásával kapcsolatban, eladó lovak, díjlovaglás, lóversenyzés és így tovább.

Horse & Hound

A magazinnak jól jött a reklám, sőt. 2015-ben áprilisi tréfa gyanánt bejelentették, hogy Hugh Grant nem csak címlapsztárjuk, hanem vendégszerkesztőjük lesz az újságnál.

„Mióta William Thacker szerepében Hugh Grant a Sztárom a páromban bejelentette, hogy a Kutyák és Lovaknál dolgozik, azóta a nagyközönség hozzánk köti őt. Ezért teljesen indokoltnak tűnt a számunkra, hogy felajánljuk a hollywoodi színésznek, hogy vegye kezébe a gyeplőt, és állítsa össze a magazin különleges, hírességekkel foglalkozó számát.”

Horse & Hound

„A filmsztár, aki a magazint a lovasvilágon kívül is ismertté tette, egy hétre elvállalta a szerkesztői feladatokat” – jelentették be büszkén. Így történt, hogy Hugh Grant örökre híressé tett egy állatos magazint. És így nem lettünk mi sem Kutyák és Lovak.

Címlapi kép: IMDb. 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.